Ivanjica trail 23K

Prošlogodišnji Best Seller! - Verujemo, jedna od lepših planinskih trka u Srbiji u dužini od 23 km, zbog predela, velike nadmorske visine, vidikovaca, šuma, livada, vrhova i nestavrnog pogleda na 3 strane sveta, koji se pruža gotovo svom dužinom staze.
23km
Dužina trase
200
Takmičara
950m
Visinska razlika
Katići - Subota - 18. maj 2024. Start u 11h
Nestvarni predeli
Staza koja nije tehnički zahtevna
Mučanj - Najlepši vidikovac u Srbiji
3 okrepne stanice
Ručak i osevežnje na kraju trke
Obezbeđene svlačionice i toaleti
Startni paket + dry fit majica + finišerska medalja
4.000 RSD
POPUNJENO!
Limit učesnika: 200

Start trke, Subota 18.05.2024 u 11h

Start trke je u živopisnom selu Katići na nadmorskoj visini od 1010 mnv. Selo iz koga se pruža fantastičan pogled na Mučanj, ali isto tako i na gotovo čitavu stazu kojom ćete proći. Tu ćete i razumeti, zašto su mnogi još u davna vremena Ivanjički kraj nazivali i mala Švajcarska. Na startu su vam na raspolaganju svlačionice, toaleti, kao i prostor gde možete ostaviti svoje lične stvari.

 

Stazu čine zemljani seoski putevi, makadam i malim delom asfalt. Tokom prvih 5 km, staza se lagano spušta do Bele Crkve, uz sjajan pogled koji oduzima dah. Nakon Bele Crkve i okrepne stanice, kreće prvi uspon u trajanju od 3 km kojim izlazite na visoravan sa fantastičnim pogledom na Ivanjički kraj i gde vas očekuje velika okrepna stanica. Nakon 4 km, počinje i poslednji uspon u trajanju od 3,3 km (malo jači uspon je u trajanju od 1,4 km koji vas očekuje na ovom delu staze) na vrh Mučnja, duž koga i odakle, kada stignete na njegov vrh, (vas očekuje velika, baš velika okrepna stanica ? ), shvatite svu lepotu Ivanjičkog kraja i zapadne Srbije. Spektakularan pogled odakle zastaje dah... Sa vrha Mučnja je konstantni lagani spust narednih 6 km dobrom stazom do cilja gde vas čeka obrok, osveženje i naravno medalja ?. U tih 23 km imaćete priliku da upoznate ovaj deo Srbije na zaista jednistven način.

Zbog kvaliteta trke, kao i želje da vam budemo pravi domaćini, zbog želje da osetite tradicionalno Ivanjičko gostoprimstvo, broj učesnika na ovoj trci je ograničen na 200 učesnika.

Limit od 6 sati za završetak trke je i postavljen je tako da se staza može prepešačiti i uživati u svoj njenoj lepoti … koju ova trail staza zaista i zaslužuje.

Limit učesnika 200, limit staze je 6 sati


Trek trke možete preuzeti OVDE


Mapa


Elevacija